2020 - Dags att skicka in ert förslag! Skicka vem ni vill nominera och motivering samt ert namn, adress och telefonnummer till Ronny Olsson, Norra Backa, 670 35 Gunnarskog eller till olssonronny@hotmail.com

 2019 -Familjen Svensson, Tvällen

Juryns motivering: "För att ni gör skillnad." Hela familjen har tillsammans med Karlstads kyrkliga stadsmission engagerat sig för länets hemlösa och arrangerat julbord, fiskeresa och insamlingar för att hjälpa.

2018 - Christian Jonsson

Juryns motivering: "Ställer alltid upp med glatt humör då man behöver hjälp. En rektig Gûnnersking med många järn i elden; arbetsgivare som sysselsätter ca 7 fastanställda; tränare, ledare,styrelsemedlem och ideell eldsjäl i Gunnarskogs IK."

2017 - Micke Persson

Juryns motivering: "Micke tar enastående bilder över Gunnarskog som vi alla får ta del av. Att dokumentera bygden är viktigt både för nutiden och med tanke på kommande generationer. Micke är ett proffs som gör Gunnarskog känt genom sina vackra bilder."

2016 - Fredros Bygdegårdsförening

Juryns motivering: "För att deras musikcaféer år efter år sprider glädje och fyller Fredros Bygdegård med glada människor, musik, kaffe, smörgåsar, kakor och tårtor och lockar besökare från när och fjärran till Gunnarskog."

2015 - Elever och personal, Järvenskolan

Juryns motivering: "Vi är stolta och glada över Järvenskolan och dess verksamhet. Återkommande bra resultat i konkurrens med hela länets skolor vad gäller kunskapsnivå och trivsel är en viktig del av förutsättningen för framtidens Gunnarskog."

2014 - Hemtjänsten och Nattpatrullen, Gunnarskog

Juryns motivering:  "Tack vare deras fantastiska insatser kan de som behöver omsorg bo kvar i sina hem. De kör omkring i vår bygd i alla tänkbara väder, mörker, snöstorm, halka och är en stor trygghet för många."

2013 - Anders Jonsson

Juryns motivering: "Anders driver, tillsammans med sin fru Marianne, Anders Jonssons Åkeri AB och skapar möjligheter att arbeta i Gunnarskog. Anders medverkar även till aktiviteter såsom MK Team Treskes rallytävlingar, musikevenemang samt är, inte minst, en hjälpsam person."

2012 -Alf Danielsson

Juryns motivering: "Alf Danielsson har i sin tidigare roll som ordförande i Gunnarskogs Bygdelag genom stor initiativrikedom, drivkraft och genomförandeförmåga satt Gunnarskog på kartan. Han var initiativtagare till Gunnarskogs Bygdelag och en ledande kraft i skapandet av en rad institutioner i
bygden såsom Larstomtakomplexet, tidningen GûnnerskeNytt, GûnnerskeMârten, vandringslederna, dansbanan, utsiktstornet på Ryggestadberget och kolarekojorna vid Korstjärn. Sammantaget gör detta Alf Danielsson till en
bygdeutvecklare av rang."

2011 - Gunnar Lidberg

Juryns motivering: "Som bygdepoet lämnar Gunnar Lidberg ett ovärderligt bidrag till att skapa bygdegemenskap. Han är en bygdekulturbärare av stora mått. Genom mångåriga insatser i såväl skrift som muntlig framställning på bygdemål levandegör och upprätthåller han Gunnerskedialekten med kulturhistorisk betydelse. Som korsordsmakare i GûnnerskeNytt utmanar han stadigt, fyra gånger per år, alla ivriga korsordslösare i bygden. Genom sitt härigenom stora bidrag till bygdens egen tidning GûnnerskeNytt bidrar han på ett ovärderligt sätt till ökad trivsel vid köksborden i bygden. Som om inte detta räckte är han dessutom en trogen, aktiv och engagerad föreningsmänniska och lägger ner mycket tid i idellt arbete för bygden."

2010 - Holger Ledin

Juryns motivering: "Genom en enastående entreprenörsanda har företagaren
Holger Ledin skapat stora mervärden för bygden. Ledins har vidare varit delaktiga för bygdeutvecklingsinsatser under en lång tid och av stora mått."

2009 - Anki & Lasse Svensson (Tvällen)

2008 - Magnus Ericsson

2007 - Claudias marknad - Claudia Gohlke

2006 - Jan-Olov Newborg & Mats Lugne

Juryns motivering: "Dessa två personer har både gemensamt och var för sig bedrivit ett idogt arbete för bredbands-utbyggnaden i Gunnarskog. Mats Lugne håller därutöver på med ett för bygden berikande forskningsarbete om hur det var förr i tiden med publicering av beskrivande texter och utdrag ur gamla källor.

Bådas insatser bidrager på ett mycket positivt sätt till mervärden i Gunnarskogs sockens utveckling och ger uppmärksamhet och god pr för bygden."

2005 - Gunnarskogs Byggservice AB

Juryns motivering: "Olle Agesten och Putte Ålander har på ett mycket övertygande sätt visat prov på ett framgångsrikt och utvecklande entrepenörskap. Genom att slå ihop Puttes Golvservice och Olles Algebygg till Gunnarskogs Byggservice AB har de fått fram ett komplett företag inom byggsektorn. Företaget sysselsätter idag arton personer. För Gunnarskog är detta av stort värde och vi önskar Olle och Putte all välgång framöver."

2004 - TJ's Närköp

Juryns motivering: "Hösten 2002 då folk i Gunnarskog under en tid fått åka långa vägar för att skaffa drivmedel till sina fordon kom Tomas Loberg och Jonas Andersson och körde igång bensinmacken i Stommen och startade TJ:s Närköp. Detta har mycket stor betydelse för bygden.

Tomas och Jonas med personal visar också prov på en god serviceanda och entrepenörskap och är enligt juryns mening väl värda utmärkelsen: Årets Gûnnersking."

2003 - Thybergs affär i Årbotten

Juryns motivering: "Thybergs affär i Årbotten har med bra ledning och duktig personal utvecklats till en mycket fin lanthandel med god sortering, vänligt bemötande och bra service. Sådana företag är utvecklande för landsbygden. Låt oss alla värna om bygdens lanthandlare."

2002 - Anita Höglund

Juryns motivering: "Anita Höglunds chefskap och förmåga till nytänkande, kombinerat med duktiga och kreativa medarbetare har gjort att en mycket viktig del inom Gunnebo ålderdomshem drivs på entreprenad.

Detta visar att viljan och förmågan att ta ansvar kan bli en mycket positiv del i vårt samhälle och samtidigt bevara arbetstillfällen i våra bygder."

2001 - Björn Särnmark

Juryns motivering: "Björn Särnmark har på ett utomordentligt sätt visat att han kan jobba som en eldsjäl för en sak som han tror på. Han köpte Fredros Camping av Arvika Kommun och drog igång en upprustning och modernisering som innebar: reception, sanitetsanläggning, elplatser och en stugby.

På allt detta har Björn lagt ner omkring tre miljoner kronor.

Detta är en stor satsning som kommer att få stor betydelse för turismen, framförallt fisketurismen och som kommer att få stor betydelse för våra bygder.

Björn har redan haft gäster från tolv nationer alltifrån Los Angeles till Moskva."

Dela den här sidan